Knjiga i izložba Koste Bunuševca u Parobrodu

U Ustanovi kulture Parobrod sutra će biti predstavljena knjiga eseja ''Slike od reči'' Koste Bunuševca u izdanju Književne radionice Rašić i biće otvorena njegova izložba akvarela.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2015.

09:55

Default images

O autorovoj vizuri današnjeg apsurdnog Kraljevstva opsenarskog koncepta novih milijardera, u kome dva i dva mogu biti bilo koji broj, samo ne četiri, u kome je umetnik uvek prisutan govoriće reditelj Slobodan Šijan i umetnik Saša Pančić uz moderiranje urednice u Parobrodu Katarine Lazić.

Nakon svakodnevnog višemesečnog virtuelnog obraćanja Bunuševca gradjanima Planete o novostima iz kolektivne "jedaonice" kojoj je drugo ime "željator", nedavno je odštampana antiknjiga njegovih umreženih reči i crteža.

''Slike od reči'' izražavaju celokupnu dosadašnju likovnu, pozorišnu, filmsku, televizijsku i muzičku kreaciju tog umetnika, dobitnika specijalne nagrade na Festivalu u Švajcarskoj "Zlatne ruže Montrea" 1981. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: