Najveća izložba o Stonsima ikada u galeriji Saatchi

U Galeriji Saatchi sledeće godine biće otvorena najveća izložba ikada posvećena Rolingstonsima, na kojoj će biti prikazano više od 500 predmeta iz privatne arhive benda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

14:38

Default images
Foto: Beta

Kako je objavio Independent, biće to najveća izložba ikada posvećena njihovoj karijeri, a obuhvatiće njihove čuvene kostime, retke audio zapise, gitare, crteže, dnevnike i do sada neobjavljene video zapise.

Izložba najavljena kao najobimniji i upečatljiv uvid u najbolji svetski rokenrol bend, biće otvorena sledećeg aprila na dva sprata galerije u Čelsiju.

Izložba je osmišljena kao interaktivna tura, koja prati 52 godine dugu karijeru benda.

Članovi benda su tri godine pripremali izložbu i na njoj će se naći i radovi nastali u saradnji sa piscima, dizajnerima i filmadžijama kao što su Endi Vorhol, Aleksander Mekvin, Tom Stopard i Martin Skorseze.

Izložba bi trebalo da bude 10 puta veća od izložbe u Muzeju Viktorije i Alberta posvećene Dejvidu Bouviju i 20 puta veća od izložbe u galeriji O2 posvećene Elvisu.

Posle tri meseca u Londonu, izložbu očekuje četvorogodišnja svetska turneja u 11 gradova među kojima su Njujork, Los Anđeles i Tokio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: