Beogradski barok na BELEF-u 12. jula

U okviru ovogodišnjeg Beogradskog letnjeg festivala (BELEF) u nedelju, 12. jula u Kući kralja Petra prvog Karađorđevića na Senjaku nastupiće ansambl Beogradski barok.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.07.2015.

11:13

Default images
Screenshot

Ansambl će izvesti koncert pod nazivom "Kamerna muzika u Versaju", koji predstavlja svojevrsno putovanje ansambla kroz muziku francuskog baroka, navodi se u saopštenju BELEF-a

U okviru programa biće izvedena dela kompozitora oca i sina, Marena i Rolana Marea, kao i najistaknutijeg predstavnika francuskog visokog baroka Žan-Filip Ramoa. Od početaka trio sonate u francuskoj, do virtuoznih koncerata koji kao da najavljuju stvaranje nove forme (klavirskog tria), članovi ansambla Beogradski barok će imati priliku da se predstave kroz kamerno muziciranje, ali i u zahtevnim solističkim ulogama kroz istaknute deonice svojih instrumenata.

U specifičnom koncertnom prostoru koji nudi Kuća kralja Petra prvog Karađorđevića ansambl dalje razvija ideju da kroz manje formalnu atmosferu približi publiku umetnicima i prefinjenom zvuku baroknih instrumenata koji su prava retkost u našoj sredini.

Beogradski barok je muzički ansambl koji se već više od 10 godina bavi istorijskom praksom izvođenja muzike 17. i 18. veka svirajući na replikama autentičnih instrumenata iz tog perioda, i jedan je od prvih ansambala te vrste u Srbiji.

Ansambl je radio sa mnogim renomiranim muzičarima iz oblasti rane muzike i uspešno je nastupao na brojnim koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu. Koncerti Beogradskog baroka su više puta emitovani na radiju, televiziji i internetu.

Ulaznice po ceni od 200 dinara će moći da se kupe na ulazu, a broj mesta je ograničen.

Koncert se realizuje uz pomoć Sekretarijata za kulturu grada Beograda, izvršni producent koncerta je Centar beogradskih festivala, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: