Exit danas slavi 15. rođendan

Na današnji dan, 29. juna 2000. godine, pokrenut je festival Exit kao deo studentskog protesta, a sredstvo komunikacije su bili muzika, film, pozorište, performansi, izložbe, predavanje i debate.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

11:37

Default images

Danas je jedan od značajnih muzičkih događaja na svetskom nivou o kom piše većina svetskih medija.

Svake godine u okviru European Festival Awards, najprestižnijeg festivalskog takmičenja na svetu, Exit ulazi u deset najboljih festivala, a u dva navrata 2007. i 2013. osvaja evropsku titulu.

Kroz kapije Exita do danas je prošlo gotovo tri miliona ljudi, a od stranih zvezda koje su na Exitu ili zahvaljujući Exitu bile u Srbiji izdvajaju se Robi Vilijams, Red Hot Chili Peppers, Madona, Robert Plant, The Prodigy, Guns’n’Roses, Manu Čao, Farel Vilijams, Moby, Dejvid Geta, White Stripes, Motorhead, Arctic Monkeys, Moloko, Jamiroquai, Snopp Dogg, Beastie Boys i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem 15. festivalu nastupiće Faithless, Hardwell, Emeli Sandé, Džon Njuman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Leftfield, Tale of Us, Adam Bejer, Kris Libing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Zomboy, Roni Sajz Reprazent, Napalm Death, Octave One, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: