Sutra počinje 31. festival džeza u Valjevu

Nastupom lokalnih muzicara na Desankinom trgu u Valjevu sutra počinje 31. Džez fest, koji će trajati do subote 30. maja.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2015.

18:43

Default images
Foto: Wiki/CC BY-SA 3.0/Svíèková

Za organizaciju festivala, koji je okupio zvučna imena iz sveta džeza iz zemlje i regiona biće utrošeno oko tri miliona dinara.

Osnivač Festivala Jovan Maljoković je na konferenciji za novinare istakao da je važno zapamtiti da ovaj festival neguje džez muziku i da pomažže razvoju kulture u Srbiji.

"Retko da koji festival sa ovako malo para može da napravi ovako kvalitetan Festival...O Valjevu se dosta priča i u Parizu i u Njujorku, a stalno dobijamo i mejlove od muzičara koji bi želeli da dođu i sviraju", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Valjevu će nastupiti najbolji muzičar iz Hrvatske, mladi džez gitarista iz Sarajeva, ...

Za organizaciju festivala Valjevo je odvojilo 1,5 milion dinara a Ministarstvo kulture 500.000 dinara, dok će se dodatnih milion dinara obezbediti od sponzora među kojima je i Valjevska pivara.

Predsednik Organizacionog odbora Aleksandar Vujić Subotić je naglasio veliki značaj festivala za promociju grada.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a komplet za dve večeri je 500 dinara, najavljeno je na konferencij za novinare, objavljeno je na sajtu grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: