Počeo Vikend transrodne kulture i umetnosti

U Ustanovi kulture "Parobrod" u petak je otvorena izložba britanskog fotografa Poem Baker čime je počeo Vikend transrodne kulture i umetnosti.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

15:22

Default images

Prisutni su imali prilike da vide intimne portrete mladih osoba kod kuće koji odbacuju rodne uloge i rodni konformitet, intimne momente seksualnih, kreativnih i ličnih otkrića, navode iz Parobroda.

U okviru programa, večeras će biti izvedena monodrama "Šarlota" u izvođenju Slobodana Beštića u kojoj se preispituje prošlost na ličnom i kolektivnom planu, istražuje sklonost ljudi ka zauzimanju emotivnog stava prema istoriji, ka fabrikovanju mitova, heroja i drugih vidova paralelne realnosti, u cilju izbegavanja svesti o sopstvenoj odgovornosti i krivici.

Režiju potpisuje Anđelka Nikolić, a predstava je rađena po tekstu "Sam sebi žena" po tekstu Daga Rajta.

Vikend transrodne kulture i umetnosti se završava sutra projekcijom holandskog dokumentarnog filma "Ja sam sada žena" koji prati prvu generaciju transseksualaca koji su pol promenili u Kazablanki sredinom 1950-ih godina.

Vikend su organizovali Gej lezbejski info centar i Merlinka festival uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: