UO Narodnog pozorišta: Nema sukoba interesa

Upravni odbor Narodnog pozorišta saopštio je danas da su članovi dobili odgovor Agencije za borbu protiv korupcije koji formalno-pravno potvrđuje da niko od prijavljenih članova nije u sukobu interesa.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

13:34

Default images
www.narodnopozoriste.co.rs

"UO obaveštava javnost da su optužbe u medijima i insinuacije da su neki od članova UO u sukobu interesa, iznete od strane v.d upravnika Dejana Savića, kao i pojedinih predstavnika sindikata, netačne", navodi se u saopštenju.

UO ukazuje na "vanredno stanje koje traje u NP već duže vremena". To se ogleda "u opstrukciji rada UO, neizvršavanju odluka u skladu sa Statutom kuće, kao i upadima na sednice, pretnjama i uvredama od strane predsednika nereprezentativnog sindikata Zorana Đuričića, koje su svoj epilog imale u policijskoj stanici Stari grad".

"Nadamo se da će ovo stanje, koje kulminira paradoksalnom situacijom da se baletske predstave otkazuju usled neisplaćenih honorara, dok se u sektoru Drame i Opere vrši stihijsko zapošljavanje na osnovu političkih i rođačkih veza, o čemu svedoče dopisi i peticije glumačkog ansambla i sindikata Opere, biti prekinuto onoga trenutka kada Vlada Republike Srbije konačno imenuje novog upravnika, u skladu sa rezultatima sprovedenog konkursa", zaključuju se u saopštenju.

Predsednik UO je mr Jelena Kajgo, dramaturg, a članovi Ana Tomović, rediteljka, Anđelka Nikolić, rediteljka, Danica Maksimović, muzikolog, Dragan Todorović, ekonomista i dr Milan Prosen, istoričar umetnosti.

Na pomenutom konkursu UO je za novog upravnika predložio reditelja Božidara Đurovića i predlog dostavio Ministarstvu kulture Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: