Nikita Mihalkov počasni građanin Beograda

Poznati ruski režiser Nikita Mihlakov ponovo će posetiti srpsku prestonicu 17. aprila, gde će prisustvovati uručenju nagrade za počasnog građanina Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.04.2015.

18:35

Default images
Beta/Miloš Miškov/DS

Kako saznaje Ruski ekspers, Mihalkov se odazvao pozivu gradskih vlasti i doputovaće u Beograd u petak gde će mu svečano biti uručeno ovo visoko priznanje.

Ceremonija uručivanja nagrade održaće se u zgradi Skupštine grada Beograda, a na Televiziji Studio B biće direktan prenos.

Odlukom Skupštine grada Beograda krajem februara poznati ruski režiser bio je proglašen za počasnog građanina Beograda, što je bio svojevrstan presedan.

Kako je tada rekao gradski menadžer Goran Vesić, ta odluka je na neki način presedan.

Do sada su za počasne građane proglašavani političari i generali, oni koji su na našu istoriju uticali na razne načine, ali se nikada do sada nije desilo da za počasne građane budu imenovani umetnici i zato je ova odluka danas nešto novo i istorijsko, naveo je on.

Vesić je dodao da je Mihalkov "jedan od najvećih umetnika današnjice i dobitnik Oskara, a Beograd je zadužio filmom "Sunčanica" koji je u srpskoj prestonici premijerno prikazan u oktobru prošle godine.

Tokom jednodnevne posete Beogradu, Mihalkov će održati master klas studentima beogradskih pozorišnih akademija, na kojem će moderator biti glumac Miloš Biković koji je u filmu "Sunčanica" igrao jednu od glavnih uloga.

U planu je da poznati ruski režiser položi venac na spomenik caru Nikolaju Drugom koji je nedavno podignut u centru srpske prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: