Završava se serija "Downton Abbey"

Popularna britanska kostimirana serija "Downtown Abbey" završiće se svojom šestom sezonom, koja će biti prikazana u SAD početkom 2016, potvrdili su danas producenti.

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 27.03.2015.

09:06

Default images

Finale serije će biti prikazano u Velikoj Britaniji na Božić, 2015. godine.

"Mislimo da je dobro prestati dok si na vrhuncu", rekao je izvršni producent Garet Nim u razgovoru preko ekrana.

"Mislimo da je serija u izuzetno dobroj fazi, scenariji na kojima radimo za predstojeću sezonu su fantastični i ona je svetski popularna. Ali opasnost sa ovakvim stvarima je da pustiš da idu beskonačno", rekao je on.

Nim je rekao da su odluku da se završi serija doneli on i Džulijan Felous (ko je kreirao seriju i napisao svaku epizodu), zajedno sa glumcima.

Upitan o glasinama da će se snimati dugometražni film "Downton Abbey", Nim je rekao da bi to bilo vrlo zabavno da se uradi, ali da za sada nema takvih planova.

Popularna drama prati sudbinu aristokratske porodice Kroli i njihovih sluga u jeku društvenih previranja u Engleskoj pre Prvog svetskog rata i dvadesetih i prati kako se karakteri viših i nižih staleža suočavaju sa svetom koji se brzo menja.

Među zvezdama serije su Hju Bonvil, Džim Karter, Mišel Dokeri, Elizbet Makgavern i Megi Smit.

Serija je počela da se prikazuje na britanskoj televiziji ITV 2010, a na američkom PBS-u početkom 2011. Serija je delimično inspirisana filmom Roberta Altmana iz 2001, Gosford Park, za koji je scenario napisao Felous, i predstavljena je kao varijacija britanskih klasičnih serija "Upstairs Downstairs i "Let's not forget", rekao je Nim.

On je rekao da su, kad su krenuli u pravljenje serije, mislili da će ona imati dobar uspeh u Velikoj Britaniji, ali da je skoro odmah serija postala popularna svuda.

U Britaniji "Downton" je postala serija sa najvećom gledanošću u poslednjoj deceniji, s prosečno 11 miliona gledalaca tokom pet sezona.

Peta sezona, koja se početkom ovog meseca završila u SAD, imala je prosečnu gledanost od 12,9 miliona.

"Nismo znali da ćemo biti u 250 teritorija širom sveta. Nismo znali da ćemo biti jedna od najvećih serija na američkoj telviziji. Bili bismo potpuno zadovoljni da je išla tri sezone i da je onda završimo", rekao je on.

Nim je priznao da postoji iskušenje da se tako uspešan poduhvat nastavi u nedogled.

Produkcija za narednu i poslednju sezonu od 13 epizoda je u toku, rekao je, ali nije želeo da otkrije nikakve detalje, osim što je rekao da će svi sadašnji likovi da se vrate sa zadovoljavajućim ishodom.

"Razmišljamo o tome kako će likovi završiti. Šta će se desiti sa jadnom Idit, da li će Ana i Bejts ikad imati sreće, ljudi žele da znaju takve stvari", rekao je on.

On je dodao da iako je odluka da se završi "Downton" doneta u jednom procesu kroz puno razgovora, sada, kada je postala zvanična, to je vrlo emotivan dan za sve ljude koji učestvuju u njenom stvaranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: