Forum za kulturu EPuS-a predstavio novi plan

Na sastanku održanom početkom marta ove godine Forum za kulturu Evropskog pokreta u Srbiji definisao je prioritetne oblasti delovanja, usvojio novi plan rada i strategiju.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

10:29

Default images
Vida Ognjenoviæ (Foto: Tanjug, arhiva)

U fokusu novog plana rada Foruma za kulturu biće formulisanje predloga kulturne politike i strategije kulturne diplomatije, kao i povezivanje kulture i obrazovanja. Posebna oblast delovanja biće analiza stanja kulturne baštine Srbije i mogućnosti inovativnog vizuelnog prezentovanja kulturnog blaga u zemlji i inostranstvu.

Forum za kulturu ima za cilj da kulturu vrati u centar društvenog života u Srbiji i predstavi je kao sredstvo za postizanje društvenih, ekonomskih i političkih ciljeva. Kroz intenziviranje komunikacije sa nadležnim ministarstvima i institucijama kulture, stručnom i širom javnošću, Forum želi da ukaže na najvažnije probleme i ponudi sistemska rešenja.

Svesni činjenice da Beograd nije kulturna paradigma Srbije, predloženi formati rada obuhvataju javne skupove, multimedijalne događaje, tematske i akreditovane radionice u celoj zemlji, kako bi i aktivne lokalne zajednice bile deo rešenja.

Forum za kulturu EPuS-a deluje od 2003. godine sa idejom da doprinese unapređivanju statusa kulture u Srbiji, imajući u vidu da se stanje u kulturi reflektuje na sve ostale oblasti društvenog života.

Izvršni odbor Evropskog pokreta u Srbiji imenovao je Vidu Ognjenović za predsednicu Foruma za kulturu Evropskog pokreta u Srbiji. Na mestu predsednice Foruma za kulturu nasledila je Anju Sušu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: