Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike

Fest nije samo smotra filmova, već i mesto na kojem ljubitelji i stvaraoci filma mogu da se povežu i diskutuju na razne teme vezane za sedmu umetnost, a na ovogodišnjem, 43. izdanju festivala biće organizovano nekoliko tribina.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

09:02

Default images

Današnja tribina "Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike" biće posvećena promociji istoimene knjige autora Dragana Jovićevića i Jovana Ristića, u izdanju Filmskog centra Srbije.

Knjiga se bavi pregledom srpske filmske scene, danas i kroz istoriju, kada je reč o filmskoj fantastici. Učesnici tribine su Jovićević i Ristić, urednik izdavačke delatnosti u FCS Miroljub Stojanović i reditelj Đorđe Kadijević.

U prethodna dva dana održane su dve tribine. U nedelju 1. marta održana je tribina "Microwave" o snimanju mikrobudžetnih filmova, u okviru koje je predstavljena koncepcija "Garažnog filma", a u ponedeljak 2. marta tribina "Serijski filmovi za novo doba" koja je bila posvećena serijskim programima koji poslednjih godina doživljavaju ogroman uspeh kod publike.

U sredu, 4. marta na programu je tribina "Granice" čiji će učesnici pričati o sopstvenim iskustvima kreiranja programa subverzivnog filma koji je na Festu prisutan od samih početaka ovog festivala.

Na programu su i tribine "Pjer Paolo Pazolini" 5. marta, na dan kada je rođen kontroverzni italijanski reditelj Pazolini (5. mart 1922 - 2.novembar 1975.), zatim "Trils end kils" 6. marta na temu savremenog žanrovskog filma kod nas i u svetu, "Specijalizovani i filmski festivali opšteg pravca" 7. marta i poslednjeg dana Festa, 8. marta, tribina pod naslovom "Srpska filmska završnica".

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: