Srpski umetnici na festivalu u Nemačkoj

Berlinski Festival nove umetnosti i kulture iz Srbije, Serbinale gostuje na Međunarodnom festivalu "Otvoren svet" u nemačkom gradu Ludvigshafenu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.02.2015.

08:18

Default images

Brojni umetnici iz Srbije će kroz likovni, muzički, filmski i literarni program imati priliku da po treći put u okviru Serbinala od danas do 3. marta, predstave radove nemačkoj publici.

"Otvoren svet" je novi međunarodni festival grada Ludvigshafena, čije su glavne teme migracija, integracija migranata, kao i koegzistencija i međuosobni odnosi različitih naroda i kultura u nemačkom društvu.

Serbinale će kroz izložbu, filmove, koncert, literarni program i razgovore sa umetnicima pokušati da doprinese diskusiji o kompleksnim pitanjima identiteta migranata u Nemačkoj. Program Serbinala otvoriće samostalna izložba Aleksandra Jestrovića, a u okviru filmskog programa biće prikazani filmovi Cinema Komunisto, The Box i Tilva Roš.

Učesnici panel diskusije na temu savremene srpske kinematografije biće reditelj Nikola Ležaić i selektor filmskog programa Serbinala, reditelj Ivan Ikić. Muzičar, autor i novinar Danko Rabrenović predstaviće svoju najnoviju knjigu "Herzlich willkommencic" koja na duhoviti način preispituje kulturne klišee i svakodnevne predrasude iz života jednog gastarbajtera.

Program Serbinala u Ludvigshafenu zatvoriće koncert benda Trovači iz Dizeldorfa, čiji muzički stil, bogat elementima balkan-ska i tvrđeg punk zvuka, oslikava 15 godina njihovog egzila u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: