Žikici Simiću nagrada Fondacije Tanja Petrović

Žikica Simić, publicista, autor i voditelj muzičkih emisija “Dole na uglu” na Radiju B92 i “Tajanstveni voz” na Studiju B, dobitnik je nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2014. godinu koju dodeljuje Fondacija Tanja Petrović, saopšteno je danas iz te fondacije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

09:29

Default images

U moru prolaznih, komercijalnih sadržaja Žikica Simić je istrajao u tome što u medijima sve više nestaje i nedostaje a to je - autorstvo, navodi se u saopštenju.

“Punih trideset godina, koliko traje ‘Tajanstveni voz’, a nešto kraće ‘Dole na uglu’, njegov muzički izbor je prepoznatljiv, posvećen, bez kompromisa, bez podilaženja publici zarad slave i rejtinga i bez potrebe da se odmerava na medijskom tržištu. Upravo zbog toga je nezaobilazan za sve koji bi da o rok junacima i njihovoj muzici nešto saznaju ili da je samo, zajedno sa njim, slušaju”, stoji u obrazloženju.

Nagrada Žikici Simiću biće uručena u subotu 28. februara (12h) u Skupštini grada Beograda i sastoji od plakete i novčanog iznosa. Autor vizuelnog identiteta plakete je dizajner Borut Vild, a pokrovitelj novčane nagrade je Skupština grada Beograda.

Fondacija Tanja Petrović je osnovana pre godinu dana sa željom da se istaknu i podrže ličnosti koje izuzetnim zalaganjem doprinose afirmisanju kulture i umentosti u medijima. Tanja Petrović je kao dugogodišnji novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju. Preminula je prerano, 2013. godine, a nagrada se dodeljuje na njen rođendan 28. februara.

O nagradi je ove godine odlučio Upravni odbor Fondacije, a čine ga Antonela Riha, Tamara Pupovac, Vojka Pajkić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Katarina Španić Ostojić i Borut Vild i prošlogodišnji dobitnik Milan Vlajčić. .

Dole na uglu, 22 Februar 2015 by Dolenauglu on Mixcloud

Tajanstveni voz, 18 Februar 2015 by Tajanstvenivoz on Mixcloud

Dole na uglu, 15 Februar 2014 by Dolenauglu on Mixcloud

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: