Preminuo pevač Boba Stefanović

Pevač Boba Stefanović, pevač i kompozitor domaće zabavne muzike i jedno od najpoznatijih imena jugoslovenske pop scene, preminuo je u 69. godini u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2015.

14:13

Default images

Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu "Zlatni dečaci"prvo kao gitarista, a kasnije i pevač.

Prvi put profesionalno je nastupio u tada veoma popularnom klubu "Euridika",sa samo 15 godina i od tada je nizao samo hitove.

"Čudna devojka", njegova prva Zlatna ploča, ponovo je oduševila nove generacije u filmu "Lajanje na zvezde". Bila je to prva faza Stefanovićeve karijere. Kasnije ih je bilo još pet, onih važnijih: Aleksandar Korać i vreme festivalskih šlagera ( "Obriši suze, draga" ), Boba i Džezbal, Boba u muško-ženskoj grupi "One i oni" u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrič i Daliborka Stojišić; Stefan Boba kao zvezda nemačkog "Bellaphon Records" i najzad - Boba i Bobete.

Oko petnaest godina je držao školu pevanja pop i rok muzike, a kasnije je najviše vremena provodio slikajući ali je i dalje povremeno nastupao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: