Kinoteka i NBS dobili novo vođstvo

Vlada Srbije imenovala je protekle sedmice nove čelnike Narodne biblioteke Srbije, Jugoslovenske kinoteke i Ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo".

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 17.01.2015.

16:20

Default images
Laslo Blaškoviæ (Foto: arhiva Arhipelaga)

Pisac Laslo Blašković imenovan je za vršioca dužnosti upravnika Narodne bibiloteke Srbije i novi Upravni odbor biblioteke, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Rešnje o imenovanju Lasla Blaškovića Vlada je donela 15. januara, a pre toga je razrešila Svetlanu Jančić sa mesta vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije.

Članovi novog Upravnog odbora Narodne biblioteke Srbije su Mihajlo Pantić (predsednik), Vladimir Kecmanović, Ivana Dimić, Vladislav Bajac i Ljubomir Branković.

Prethodno je Vlada razrešila dužnosti u Upravnom odboru Gojka Tešića (predsednik), Miladina Ševarlića, Simu Potkonjaka, Radovana Belog Markovića i Ivanu Nikolić. Tešić, Marković i Ivana Nikolić razrešeni su na lični zahtev.

Vlada je razrešila Dejan Ristića dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, na lični zahtev.

Vlada je imenovala Vladimira Dekića za vršioca dužnosti direktora Ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" i imenovala predsednika i članove Upravnog odbora Jugoslovenske kinoteke.

Za predsednika UO Jugoslovenske kinoteke postavljena je Jelena Mitrović, filmski i TV producent, producent u Filmskoj kući "Baš Čelik" iz Beograda, a za članove su imenovani: Miroslav Mogorović, producent iz Beograda, Igor Stanković, dipl. ekonomista, član Umetničkog saveta Filmskog centra Srbije, Goran Radovanović, dipl. istoričar umetnosti, slobodni filmski umetnik iz Beograda, Aleksandar Erdeljanović, upravnik Filmskog arhiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: