Njujorški fotograf gostuje i u Novom Sadu

Dobitnik Pulicerove nagrade i dugogodišnji fotograf “Njujork tajmsa” Edvard Kiting održaće predavanje 20. decembra na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada, najavljeno je danas iz Foto asocijacije Vojvodine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.12.2014.

16:37

Default images

Taj čuveni američki fotograf, čiju će izložbu “Građani Njujorka” Beograđani moći da pogledaju u Tržnom centru “Zira”, biće gost Fotografskog kluba Vojvodine i Foto asocijacije Vojvodine.

Kiting je učesnik Festivala fotografije “Vizualizator”, jedinstvene manifestacije koju od 12. do 23. decembra na više lokacija u Beogradu organizuje Centar za razvoj fotografije.

Njegovim predavanjem u novosadskom Kulturnom centru, najavljenim za subotu od 16.30 sati, praktično počinje saradnja novosadskih fotografskih organizacija sa tim beogradskim festivalom i Centrom za razvoj fotografije. Tako se otvaraju mogućnosti da najznačajnije izložbe i predavači, koji gostuju u Beogradu, svoje radove predstave i u Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

Kiting je dobio Pulicerovu nagradu za briljantnu kolekciju fotografija koje je napravio 11. septembra 2001. godine, kada su u Njujorku u terorističkom napadu srušene kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra, u kojima je živote izgubilo oko 3.000 ljudi. Samostalne izložbe imao je u najznačajnijim galerijama SAD kao i u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: