"Una Saga Serbica" večeras u Sava centru

Trupa “Una Saga Serbica” izvešće plesni, muzičko-vizuelni spektakl “Igre i zvuci Balkana” 23. novembra u Sava centru, sa početkom u 20 časova.

Kultura

Izvor: Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

10:00

Default images

Ovoga puta program će biti izveden uz muzičku podršku bubnajra Dragoljuba Đurišića, koji će se plesačima pridruziti na bini, gde će zajedno vizuelnim i muzičkim segmentima uploviti sa publikom u svet igre i maste.

Ceo koncept je baziran na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana.
Namera ovog spektakla je podizanje kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše tradicije i kulture u svetu, najavljuju organizatori. Autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mnogo mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave naše kulturno nasleđe.

Trupa “Una Saga Serbica” broji četrdeset igrača među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole Lujo Davičo, kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: