FMU obeležio 77 godina postojanja

Fakultet muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu proslavio je danas 77 godina rada dodelom zahvalnica.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

17:24

Default images

Dekan FMU Dubravka Jovičić rekla je da u protekloj godini ta ustanova ostvarila uspeh, uprkos teškoćama koje imaju i druge delatnosti u zemlji pogođenoj krizom.

"Mnoga lica ugradila su u ovaj fakultet svoje živote. Nadam se da ćemo imati snage da nastavimo da razvijamo mlade koji dobijaju nagrade na brojnim takmičenjima i osvajaju svet", rekla je Jovičić.

Ona je dodala da će FMU 14. decembra uspešno okončati trogodišnji evropski program Tempus, dok Katedra za muzikologiju završava projekat Erazmus Mundus, a dobila je novac za novi program "Žan Mone".

U protekloj akademskoj godini FMU je u Beogradu organizovao 350 koncerata studenata i profesora. Najstarija i najuglednija muzička visokoškolska ustanova u Srbiji FMU ima 242 zaposlena i gotovo 1.000 studenata.

Studenti i profesori FMU dobitnici su domaćih i stranih nagrada, školovanje se odvija po unapređenim nastavnim programima, a taj fakultet jedini u regionu obrazuje studente na studijskom programu za džez i popularnu muziku. FMU je osnovan 1937. godine kao Muzička akademija, a osnivači su bili istaknuti umetnici Kosta Manojlović, Stevan Hristić, Petar Stojanović i Jovan Bandur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: