Walk to work - Otvorite oči, primetite grad

Izložba fotografija „Walk to work - Reframing Exercise“ autora Nenada Baćanovića biće otvorena u ponedeljak, 17. novembra u 19:30 časova, u galeriji Ustanove kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 16.11.2014.

10:29

Default images

Otkrivajući svoje viđenje Beograda, kroz opažanje neobičnih detalja, autor izložbe fotografija „Walk to work - Reframing Exercise“ Nenad Baćanović predstaviće iz drugačijeg ugla svakodnevicu glavnog grada, njegova naizgled neprimetna obeležja i upečatljive detalje.

Posetioci Ustanove kulture Parobrod, ljubitelji fotografije i znatiželjnici Beograda, imaće priliku da od 17. do 23. novembra vide fotografije koje su rezultat svakodnevne polučasovne šetnje od kuće do posla koja je pretvorena u samozadate granice ove kreativne vežbe koja nalazi lepo i neobično u naizgled običnoj svakodnevnoj rutini.
Izložba je proistekla iz bloga na koji autor svakodnevno postavlja nove sadržaje i koji je za kratko vreme privukao veliku pažnju publike. Fotografije su dokumentarni zapis grada koji se stalno menja i pune su različitih slojeva koji omogućavaju izrazito lično čitanje njihovog sadžaja, kao i citata iz moderne likovne umetnosti.

Nenad Baćanović rođen je 1968. godine u Beogradu. Nekadašnji art direktor, dizajner i urednik u izdavačkim kućama „Stubovi kulture“ i „Rende“ i časopisu „Nacionalna geografija“, danas radi kao grafički dizajner, fotograf i art direktor u PR agenciji Olaf&McAteer. Specijalnost su mu vizuelni identiteti i komunikacija. Član je Ketchum creative network-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: