Beogradska nedelja dizajna od 6-11. oktobra

Beogradska nedelja dizajna biće održana od 6. do 11. oktobra, a novi trendovi biće predstavljeni izložbama, radionicama i međunarodnom konferencijom na kojoj će učestvovati predavači iz više od 20 zemalja, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 01.10.2014.

17:30

Default images

Osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac rekao je na konferenciji za novinare da se ta manifestacija ove godine prvi put održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda.

"To je nešto što je sasvim novo za nas i jedan simboličan gest. Takva vrsta pokroviteljstva nema finansijski, ili operativan značaj, već da kreativna industrija i dizajn u kulturi, zatim u poslovanju a onda i u opštoj svesti dobiju mesto koje zaslužuju", rekao je Jelovac.

On je rekao da će se programi Beogradske nedelje dizajna u velikoj meri odvijati u staroj fabrici Staklopan u beogradskom naselju Dorćol, prostoru koji predstavlja ikonu građevinske i arhitektonske prošlosti, uređenom da bi se koristio i posle te manifestacije.

Tokom Beogradske nedelje dizajna u izlozima beogradskih prodavnica biće organizovana izložba "100% Future Serbia" posvećena promociji
100 najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikazuju radove, ali i već afirmisanih autora.

Na međunarodnoj konferenciji (Brand New World) učestvovaće svetski lideri dizajna i kreativnih industrija Masimilijano Fuksas, Žužana Skalska, Mihel Rojkind, Tom Strala, Kristijan Kerez, Ralf Nauta, Omar Sosa i brojni drugi.

Kako je najavljeno 12 DizajnPark izložbi biće postavljeno u staroj fabrici Stakopan od 7. do 12. oktobra, a predstaviće najnoviji rad učesnika međunarodne konferencije, kao i drugih dizajnera.

Jedan od ključnih programa festivala, devet međunarodnih radionica Dizajn Labs biće organizovano 7. i 8. oktobra, a biće organizovana i posebna "platforma" za vodeće domaće kreativce koji će predstaviti svoje najnovije projekte o razvoju Beograda.

FREEDOM 2012 film from Belgrade Design Week on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: