"Radost ludost 5" u petak u CZKD-u

Rekonstrukcija Ženski fond ima veliku čast da vas pozove na obeležavanje deset godina svog rada, i na akciju koju organizuje petu godinu "RADOST LUDOST". Sve se dešava u petak 19. septembra od 20-23h, u CZKD-u (Centar za kulturnu dekontaminaciju), Birčaninova 21.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

15:52

Default images

Sve ove godine rada, u zemlji gde ništa nije stabilno, gde su promene svakodnevne, zahtevi sve veći, što se tiče opstanka, borbe, rada i političkog delovanja pogotovo žena, Rekonstrukcija Ženski fond je uspela i uspeva da zadrži svoju misiju, da se odupre totalitarnom režimu i da u najvećoj ludosti kao rezultat dobije mnogo radosti. Mnogo žena, ženskih organizacija, kolektiva i inicijativa dobilo je finansijsku, feminističku i solidarnu podršku.

Radost Ludost 5 ima za cilj da ove godine ponudi fokus na sam rad Rekonstrukcije.
Kroz slike u akciji, muziku u pokretu i kritički ugao pozivamo vas da plovimo tu noć zajedno.
Specijalne gošće ove naše plovidbe kroz prostor i vreme su :

MARKIZA DE SADA

Fatalna zavodnica, bastard ruskog revolucionara i nemačke aristokratkinje. Priča se da je u naletu strasti ubila ljubavnika i od tada luta gradovima Evrope u potrazi za zabavom. Sumnjivog morala, nezasitih seksualnih apetita, nepobediva je u obaranju ruke, vešta sa mačem i prva u ispijanju cele boce absinta. Obavijena velom misterije, besprekornog stila, pažljivo bira svoje drustvo, ne ide nigde bez vozača.

Zapevaće hor(or)hor - da li je to hor?

Magda Janjić, novinarka, sada online editor/ka u Vice Srbija. Piše, ali i pušta muziku tamo gde hoće i kome hoće. U Idiott-u je resident, a pušta i za nas žene.

RADOST LUDOST 5 plovidba kroz deset godina rada jedine lokalne ženske fondacije u Srbiji donosi momenat učenja, deljenja, druženja i povezivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: