KC Rex: Rođendanski piknik za nezavisnih 20!

Povodom 20 godina rada, kulturni centar Rex organizuje rođendanski piknik u nedelju 21. septembra od 15 do 22 časa, u Jevrejskoj 16.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

17:37

Default images

"Piknik će biti mesto susreta i razmene: hrane i raznih đakonija, uspomena i novih priča, programa naših saradnika i saradnica, razgovora sa prijateljskim licima u gostoljubivom REXovom okruženju", poručuju iz Rexa.

Obeležavanje 20. godišnjice rada počeće zajedničkim rođendanskim piknikom ispred REXa, duž Jevrejske ulice, u 15 časova. Decu očekuju njihovi drugari iz hora Deca sa Meseca iz Bele Crkve i školarci iz Svratišta za decu koji su pripremili radionice crtanja i ilustrovanja slova i pisanja stihova, a horić April Zmaj Jun koji vodi tim Fondacije Jelena Šantić, uvežbavaće nove pesme i održaće javnu probu u koju se možete svi uključiti. U blizini će biti i mladi plesači koji će održati malu školu brejk densa.

U isto vreme na drugom delu ulice članovi kolektiva Novo doba i udruženje Naša kuća štampaće crtež Radovana Popovića na licu mesta na majicama posetilaca, pa iz Rexa poručuju da posetioci dođu sa majicom koju žele da oslikaju. Kolektiv Karkatag odmeravaće mesto za svoju malu instalaciju, a verni prijatelj Rexa - Dalibora će objašnjavati posetiocima kako da poprave bicikl. Zainteresovani mogu da učestvuju u otvorenom sastanku inicijative Pametnija zgrada.

Na bini, tik do ulaznih vrata REXa, od 15h muziku za ples bira Zoran Simjanović i DJ Mečkica, dok će penzioneri iz Udruženja penzionera Stari Grad održati javni čas plesa. Od 16h do 18h biće predstavljeni Soundscapes Falshbacks i Belgradeyard Sound System didžejevi u dvosatnom muzičkom osvrtu na Soundscapes serijal koji je početkom dvehiljaditih, u organizaciji BGYSS/Dis-patch, započeo novi format nedeljnih popodnevnih ambijentalnih dešavanja u zatvorenoj Jevrejskoj ulici. Od 18h kreće veliko Ulično Pesničenje - maraton aktivne poezije, revija pesnika i pesnica, od Davida Albaharija do Rade Lazić, Saleta Nikolića iz Beopolisa i Magde Janjić, slavne redakcije Pesničenja i još mnogo poznatih lica... Na istoj sceni, ruku pod ruku sa pesnicima i pesnicama, smenjivaće se i omiljeni muzičari i muzičarke - Ana Ćurčin, Sofie from Seatle, Ilija Ludvig, Ika i On Tour, Danilo Šolović, Filip Zarić, Halbstar Umbra, Buga i Miša, Benjd, Fish in Oil.

Posluživaće se sok od zove i zeleni čaj sa limunom protiv jesenje depresije a u saradnji sa Duletom, najboljim kuvarom Jevrejske ulice, praviće se i komšijski kotlić.

"Teško je nabrojati sve naše saradnike i saradnice koji su činili ovaj centar uzbudljivim mestom susreta i saradnje za različite generacije umetnika i aktivista. Želimo da se zahvalimo svima koji su nas podržavali i organizovali programe kod nas i zajedno sa nama, i da se podsetimo starog slogana: REX vas podseća - moguće je! Moguće je da smo kao centar nezavisne kulture preživeli dve decenije turbulentne istorije, da smo ugostili i producirali preko 4.000 programa i 400.000 posetilaca, da se još uvek družimo sa dugogodišnjim saradnicima i uživamo u zajedničkim projektima, da smo i dalje sigurni prostor za sve naše prijatelje i prijateljice, ali i mesto diskusije, izazova, eksperimenta i davanja prvih prilika", kažu iz KC Rex.

Rex se zahvaljuje opštini Stari Grad koja je omogućila ovaj događaj, kao i svim učesnicima i učesnicama programa, volonterima i volonterkama i timu Kulturnog centra REX i Fonda B92.

Nakon rođendanskog piknika u nedelju, u utorak 23. septembra od 19 sati planirano je otvaranje izložbe "Pogled unazad".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: