Izložba danskog modnog fotografa u Parobrodu

U Ustanovi kulture Parobrod sutra će biti otvorena izložba i predstavljena knjiga danskog modnog fotografa Madsa Teglersa "Beograd".

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.09.2014.

18:43

Default images

Izložba je tematska, a uključuje portrete Beograđana koje je Mads fotografisao tokom svog boravka u srpskoj prestonici, pa će posetioci imati priliku da vide više od 30 portreta, dok knjiga sadrži i fotografije samog grada.

Mads Teglers živi i radi u Kopenhagenu, a fokusiran je na analognu fotografiju. Izdvaja se svojom jednostavnom tehnikom, navodi se u saopštenju iz Parobroda.

Prepoznatljiv je po glamuroznim, klasičnim modnim fotografijama sa anti-realističnim modelima koji su uslikani u svakodnevnim okolnostima. Estetika podseća na porodične fotografije i oslobođena je ukrasnih reflektora, svetla, digitalne obrade i postprodukcije.

Radio je za magazine: Lowdown, Oyster, smug, Fallen, Nylon... Suosnivač je časopisa "S Publications", a trenutno je u istom urednik fotografije. Iza sebe ima dve objavljene knjige: "Vik" (2009) i "Looking for Eva".

Izložbu je realizovao tim umetničke veb platforme "Sample" u koprodukciji sa Parobrodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: