Finansiranje iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2014.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštava da je okončan konkurs za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2014. godinu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

15:33

Default images

Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti, nastalih u proteklih pet godina, raspisan je prvi put posle 2001. godine, kao instrument kulturne politike za podršku umetnicima, ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Osim podrške produkciji savremenih umetnika i osavremenjivanja kolekcija ustanova kulture novim akvizicijama, ciljevi konkursa su i doprinos razvoju profesionalne saradnje javnog i civilnog sektora, doprinos sagledavanja kulture kao potencijala za pozitivan razvoj društva, širenje vizuelne kulture i veća vidljivost stvaralaštva savremenih umetnika, kao i doprinos razvoju umetničkog tržišta savremene umetnosti i formiranja politike cena umetničkih dela.

Posebno je značajno, to što pored novih akvizicija dela za kolekcije ustanova, konkurs podržava i nastajanje novih umetničkih dela u javnom prostoru, kao i saradnju umetnika i zdravstvenih i obrazovnih ustanova na oplemenjivanju radnog prostora. Na taj način je, najširem krugu osetljivih društvenih grupa, a posebno deci i mladima, omogućen, ne samo edukativni uvid u savremenu produkciju, nego i aktivno učešće u stvaranju umetničkih dela, i to na teritoriji čitave Srbije.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava bio je 98.000.000,00 dinara. Komisija u sastavu: dr Jerko Denegri, dr Jasmina Čubrilo, Ljiljana Tadić, Maida Gruden i Anica Tucakov, svojom odlukom je rasporedila sredstva u iznosu od 71.801.480,91 dinara.

Rezultati konkursa postavljeni su na internet prezentaciji Ministarstva kulture i informisanja (PDF)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: