Akademik Predrag Palavestra kremiran na Novom groblju

Istoričar i teoretičar književnosti, akademik Predrag Palavestra kremiran je danas na Novom groblju, saopštio je Krunski savet, čiji je Palavestra bio član.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

16:16

Default images

Prof. dr Predrag Palavestra preminuo je u utorak u 85. godini a danas je kremiran na beogradskom Novom groblju u prisustvu brojnih predstavnika kulturnog i javnog života Srbije koji su se okupili da odaju poštu jednom od najuglednijih srpskih intelektualaca.

Akademik Matija Bećković, član Krunskog saveta održao je posmrtno slovo a predsedavajući Krunskog saveta Dragomir Acović, položio je venac u ime princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević.

Predrag Palavestra je rođen u Sarajevu 1930. godine. Studije je završio na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je doktorirao 1964. godine. Redovni član SANU postao je 1988. godine i u tri navrata je bio sekretar Odeljenja jezika i književnosti SANU.

Za člana Akademije nauka i umetnosti BiH izabran je 1990.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: