Crna Gora daje za Exit 600.000 evra

Muzički festival Exit, koji će se ovog leta održati i u Budvi, crnogorska Vlada, turističke organizacije i Grad Budva podržaće sa 600.000 evra, dok je očekivani prihod Crne Gore procenjen na 10 miliona evra.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

21:40

Default images

U dokumentu koji je objavila Vlada navodi se da je lokalnim budžetom Budve za letnji festival u sklopu Exita opredeljeno 400.000 evra, da će lokalna turistička organizacija učestvovati sa 100.000, te da će isto toliko izdvojiti Vlada.

Nacionalna turistička organizacija (NTO) navodi da je interesovanje za Sea Dance Festival veliko i da je do sada 11.000 obezbedilo ulaznice za manifestaciju koja će se u okviru Exita održati na Jazu sredinom jula.

Kao jedan od ključnih motiva za odluku o saradnji sa Egzitom navodi se to što je najveći broj stranih gostiju na festivalu iz Velike Britanije i Holandije, koji su u Crnoj Gori nedovoljno prisutni, kao i činjenica da su posetioci Exita uglavnom zainteresovani za privatni smeštaj i kampove koji su inače u periodu takozvane "julske rupe" slabije popunjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: