Preminuo Dragomir Čumić - Čuma

Popularni glumac Dragomir Čumić Čuma umro je u nedelju, posle kraće bolesti, prenose beogradski mediji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

14:31

Default images

Bard glumišta rođen je u Siraču 8. maja 1937. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo ulogom u filmu „San“ (1966) Puriše Đorđevića.

Njegova najuspešnija ostvarenja su u komičnim ulogama, kao u filmu „Radio Vihor zove Anđeliju“ iz 1979. godine. Nove generacije pamte ga po ulogama u filmovima „Lajanje na zvezde“ i „Kad porastem biću kengur“.

Poslednjih godina igrao je u popularnim televizijskim serijama poput „Šešir profesora Koste Vujića“, „Vojna akademija“, „Bela lađa“, „Ranjeni orao“, „Nepobedivo srce“...

S velikim uspehom izvodio je monodramu „Beara hvata visoku loptu“, koja je nastala na osnovu razgovora sa fudbalskim golmanom Vladimirom Bearom tokom snimanja filma „Braća po materi“.

- Imao sam sreću da sam sa Dragom Čumićem radio nekoliko filmova. Naš početak je bio u filmu „Jutro“, „San“, „Podne“, „Biciklisti“, „Cross country“, a zatim smo sa njim u glavnoj ulozi snimili pet filmova po Čehovu. U svih pet filmova glavnu ulogu imao je Drago Čuma i sad mogu da tvrdim da je zahvaljujući njemu, tih pet filmova imalo pravi pečat Čehova

Bio je veoma poznat i ljudi su ga u susretu pozdravljali sa osmehom. Njegovim tragom pošla su i njegova deca, dve ćerke, koje studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti - reči Puriše Đorđevića prenosi list "Danas".

Đorđević je primetio da je Čumić, nažalost tek sada dobio veliki publicitet jer ranije nije hteo da daje intervjue bez obzira što je često pozivan. "Govorio je: 'Ja ne mogu ništa da kažem o sebi, uvek mi je bolje da to neki drugi kažu'. Tako skroman, ali vrlo primećen na ulicama zbog mojih filmova i serija, naročito Zdravka Šotre, Drago Čuma je bio miljenik Beograda", konstatovao je Đorđević.

On je naglasio da, šetajući sa Čumićem, osećao se kao nekada kada je šetao sa Mijom Aleksićem.

"Svi ga gledaju, osmehuju se, hoće sa njim da se fotografišu. Tako skroman u privatnom životu, a primećen u filmovima, naglo nas je napustio kao da je hteo da kaže: To što sam uradio, uradio sam, a vi sada razmišljajte o tome", dodao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: