Dodela nagrada EDA prvi put u Srbiji

Beogradska nedelja dizajna, osma po redu, biće svečano završena 8. juna dodelom Evropske nagrade za dizajn (EDA) u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 08.06.2013.

13:32

Default images

EDA je najvažnija nagrada za dizajn u Evropi i prvi put „dolazi“ u ovaj region.

Posetioci su tokom Nedelje dizajna bili u prilici da upoznaju srpsku kreativnu industriju putem programa „100% Future Serbia“ u okviru koga su predstavljeni radovi mladih dizajnera u oko 120 izloga od Slavije do Kalemegdana i u tržnom centru „Ušće“.

Zgrada Muzeja savremene umetnosti otvorena je prvi put nakon skoro šest godina na pet dana u okviru Dizajnparka, ekskluzivnih izložbi Beogradske nedelje dizajna.

U Okviru Dizajnparka svi zainteresovani će do sutra biti u prilici da pogledaju 10-ak izložbi čuvenih svetskih umetnika.

To su postavke Dušana Reljina, koji je čuveni srpski fotograf sa adresom u Njujorku, koji radi sa najpoznatijim svetskim zvezdama, kao i Tomasa Feijhtnera koji je srpskoj javnost dozvolio redak i dragocen pogled iza kulisa dizajnerskog stvaralaštva.

Nova švajcarska zvezda Adrian Rovero izložio je instalaciju sa hoklicama u nacionalnim bojama Srbije... Posebni akcenat ovog izdanja Nedelje dizajna kao i prethodnih bio je na trodnevnoj kreativnoj konferenciji koja se 8. juna završava u Muzeju savremene umetnosti.

U okviru ove konferencije učestvovalo je oko 36 nekih od najvećih svetskih umova iz celog sveta iz oblasti kreativnih industrija, brendinga, arhitekture, mode, novih medija...

U okviru konferencije predstavljen je i razvoj naše prestonice kroz panel gde su istaknute prednosti projekta poput kompleksa Beko kod Kalemegdana grčke kompanije „Lamba development“ koji je uradio studio Zaha Hadid i nove zgrade Beogradske filharmonije.

Sve informacije o Beogradskoj nedelji dizajna možete pronaći na zvaničnom sajtu, kao i u našoj posebnoj temi posvećenoj toj manifestaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: