Marko Stojanović je v.d. direktora DOB-a

Skupština grada Beograda imenovala je Marka Stojanovića na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 01.06.2013.

13:24

Default images

Marko Stojanović rođen je 1971. godine, na Fakultetu dramskih umetnosti završio je glumu i specijalizirao pantomimu na čuvenoj Pariskoj međunarodnoj školi mimodrame Marsela Marsoa. Na Univerzitetu Južne Karoline i Institutu za umetnost i medije Južne Karoline tokom dvomesečnog studijskog boravka izučavao je menadžment u umetnosti. Trenutno pohađa specijalističke studije odnosa s javnošću na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, navodi se u saopštenju DOB-a.

On je za v.ddirektora DOB-a imenovan 30. maja, nakon što je sa te pozicije otišao Milan Lučić.

Tokom svoje profesionalne karijere glumca i profesora, ali i u humanitarnim i sportskim delatnostima, Stojanović je dugi niz godina posvećen radu sa mladima i unapređenju obrazovnih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za mlade.

Od 2002. do 2012. Marko Stojanović je bio zaposlen na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, kao šef katedre za glumu i docent za scenski pokret i glumu. Autor je akreditovanih programa osnovnih i master studija glume na ovom fakultetu. Predaje Veštine komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Suosnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara, Beograd, kao i osnivač Beogradske škole pantomime u kojoj predaje.

Radio je kao menadžer za marketing i komunikacije u hotelu Hajat Ridžensi Beograd, te kao načelnik odeljenja za marketing Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Na poziciji člana Saveta Gradonačelnika Beograda za osobe sa invaliditetom bio je od 2009. do 2012, a direktor BOSI festa - filmskog festivala osoba sa invaliditetom 2010. godine.

Stojanović je predsednik i suosnivač Nacionalnog saveza za karling Srbije, a od 2005. godine aktivan je u Olimpijskom komitetu Srbije.

Ostvario je brojne uloge (predstave "Čekajući nebo", "Briljantin", "Mušica"...) i realizovao mnoštvo projekata kao reditelj, asistent reditelja, autor ili koautor, na filmu, televiziji i u pozorištu (TV serije "Mala škola života" i "Zona braka", Skrivena kamera 3K... ).

Dobitnik je oko 20 domaćih i međunarodnih priznanja kao glumac i reditelj, ali i kao sportski i humanitarni radnik (Trofej "Sport i omladina" Međunarodnog olimpijskog komiteta za rad sa mladima i promociju olimpizma, Ružičasti gran pri Radio Beograda 202, Oskar popularnosti, Najbolji glumac u lutkarskoj predstavi "Devojčica sa šibicama" Malog pozorišta Duško Radović na Festivalu Jugoslovenskih dečjih pozorišta u Kotoru...).

Tečno govori engleski i francuski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: