Preminuo Josif Tatić

Jedan od najomiljenijih srpskih glumaca Josif Tatić preminuo je u petak uveče u Beogradu u 67. godini života.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.02.2013.

23:12

Default images

Publika ga je zapamtila po ulogama Jataganca u "Boljem životu,", Slobodana Mihajlovića u "Šovinističkoj farsi" i Tanasija Vitorovića - "Taleta Surovog" u seriji "Grlom u jagode". Josif je umro u snu, a vest o tužnom događaju prenela je glumica Kalina Kovačević na svom Twitter profilu.

Josif Tatić rođen je u Novom Sadu 13. aprila 1946. godine. Roditelji Branko i Hristina su takođe bili glumci. Studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. godine. Igrao je i u drugim beogradskim pozorištima (SKC, Zvezdara teatar, Narodno pozorište) kao i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Igrao je u filmovima "Tri karte za Holivud", "Vizantijsko plavo", "Za sada bez dobrog naslova", "Poslednji krug u Monci"... Pamtićemo ga i po predstavi "Šovinistička farsa", kao i mnogim drugim naslovima tokom karijere u kojoj je igrao u više od 70 filmova i bar isto toliko pozorišnih predstava.

Poslednjih godina igrao je samo u JDP, u drami "Hadersfild", za koju je dobio brojne nagrade. Predstava je izvedena više od 150 puta. Po istoimenom komadu snimljen je i film.

Obožavao je pevanje. U mladosti je trenirao boks, ali je od profesionalne karijere odustao posle treće borbe i prvog nokauta. Trebalo je da glumi i u filmu "Tesna koža 5", čije snimanje još nije počelo.

Iza sebe ostavio je suprugu Bebu i ćerke Jelisavetu i Hristinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

275 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: