Prodajni Foto-sajam u “Artgetu“

U Beogradu, u galeriji “Artget“, do 28. decembra otvoren je prodajni sajam fotografija poznatih domaćih umetnika. Deo novca od prodaje izloženih fotografija namenjen je akciji „Bitka za porodilišta“.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2012.

13:18

Default images

Kao inicijativa pokrenuta od strane Galerije Artget Kulturnog centra Beograda, Foto-sajam predstavlja novu platformu kojom se želi unaprediti odnos prema fotografiji kao kupovnom predmetu, ali mu je pre svega cilj da izgradi stabilniji okvir prezentovanja, vrednovanja i klasifikacije fotografskih dostignuća i da pokuša da omogući pravilnije shvatanje fotografskog medija kod nas organizovanjem prezentacija, predavanja i stručnih skupova u okviru Sajma.
Foto: Goran Basariæ
Ovom prilikom su ponuđene fotografije domaćih umetnika čiji su radovi bili u zvaničnoj selekciji Galerije Artget od njenog osnivanja do danas, radovi autora iz selekcije Galerije Remont, fotografije iz kolekcije Centra za fotografiju, kao i radovi autora koje je predložio Savet Sajma.
Foto: Goran Basariæ
Među brojnim poznatim fotografima, radove je na Sajmu ponudio i Goran Basarić. Prihod od prodaje četiri fotorafije sa izložbe „Gradska pastorala“ namenjen je „Bici za porodilišta“, humanitarnoj akciji Fonda B92 čiji je cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji različitim vrstama opreme od značaja za život i zdravlje beba.
Foto: Goran Basariæ
Posebno mesto na Sajmu posvećeno je predstavljanju i prodaji knjiga o fotografiji iz tekuće produkcije. Prateći programi, koji se odvijaju tokom Sajma fotografije, predstavljaju rad nezavisnih fotografskih udruženja, galerija i projekata, kao i visokoškolskih ustanova čiji obrazovni program nudi izučavanje fotografije. Kompletan program Sajma možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: