"Rat protiv droge je farsa"

Američki reditelj Oliver Stoun ponovo je najoštrije kritikovao vladu svoje zemlje i njenu borbu protiv krijumčarenja droge.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2012.

14:23

Default images

"Rat protiv droge traje već 42 godine. Proglašen je za vreme predsednika Niksona i to je farsa", izjavio je za francuske medije poznati reditelj tokom prošlonedeljne promocije svog novog ostvarenja "Savages" u Parizu.

"Droga je danas raširenija, jeftinija i boljeg kvaliteta nego ranije. Za 42 godine, strpali smo neke jadne ljude u zatvor, najviše Afro-Amerikanaca, tako da danas imamo najveći broj zatvorenika po glavi stanovnika, dok su Sjedinjene Države postale najrepresivnija država na svetu", objasnio je on.

Stoun smatra da je rat protiv droge "beznadežan poput rata u Avganistanu, rat koji se ne može dobiti jer je u igri previše novca u strasti."

Reditelj, koji se u junu pojavio na naslovnoj strani magazina "Haj Tajms" sa džointom u ruci, kaže da je posebno "besmisleno slati ljude u zatvor zbog konzumiranja marihuane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: