Pijaca umetnosti u centru Beograda

Beogradska pijaca umetnosti, na kojoj će preko 90 umetnika i dizajnera iz cele Srbije izložiti svoje radove, biće održana u subotu 7. jula na Trgu Nikole Pašića u okviru druge Beogradske nedelje umetnosti.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.07.2012.

21:19

Default images

Kako je najvaljeno iz organizacionog tima BNU, Beogradska pijaca umetnosti će okupiti više od 90 izlagača, što će biti najveći susret mladih umetnika do sada.

Naziv Beogradska pijaca umetnosti odabran je zato što znamo da na pijacu idemo kada želimo ono što je zdravo i sveže, a naša pijaca umetnosti nudi svežu, mladu umetnost i kreativnost, navodi se u saopštenju.

Na pijaci umetnosti svi zainteresovani moći će da uživaju u slikama fotografijama, nakitu, originalnim i unikatnim ukrasnim predmetima i još mnogo čemu.

Ovogodišnja BNU otvorena je 1.jula revijom mladih dizajnera ''Young Walk'' i koncertom ''Infinity Quinteta'', a žiri koji je radio u sastavu Ania Nebrenćina, Tijana Pavlov, Miša Obradović i Nenad Janjatović proglasili su Eminu Ćorić za najperspektivniju mladu dizajnerku, koju očekuje autorska revija na narednoj Beogradskoj nedelji umetnosti.

Svi zainteresovani će na ovogodišnjoj BNU, koja će trajati do 8. jula, videti predstavu ''Krađa, svađa.....itd'', pozorišne grupe ''Feniks'', da učestvuje na 10 radionica u okviru programa ''Beogradska urbana umetnost'' i ''Umetnost na dohvat ruke'', kao i u mnogim drugim programima.

Celokupan program Beogradske nedelje umetnosti je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: