Henkel: Zdjelar predstavlja Srbiju

Mlada umetnica Katarina Zdjelar izabrana je da predstavlja Srbiju na konkursu "Henkel Art. Award. 2012" u Beču, gde će imati priliku da osvoji nagradu, u konkurenciji umetnika iz 23 zemlje iz centralne i istočne Evrope i centralne Azije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.06.2012.

17:34

Default images

Stručni žiri, koji su činili kustos Muzeja savremene umetnosti dr Zoran Erić, direktorka Nezavisne kulturne asocijacije Biljana Tomić - Denegri i kulturni delatnik Marko Miletić, doneo je odluku da Katarini Zdjelar pruži priliku za osvajanje prve nagrade koja uključuje 7.000 evra, izložbu u MUMOK-u u Beču i prezentaciju u matičnoj zemlji umetnika.

"Iz godine u godinu beležimo sve veći broj prijava na konkurs, te smo i ovoga puta imali izuzetno težak zadatak. Čak 108 radova prijavljeno je na konkurs i izuzetno mi je zadovoljstvo što je nivo umetničkog kvaliteta na zavidno visokom nivou", izjavio je predsednik žirija Erić.

On je primetio da učešće Zdjelar na brojnim manifestacijama širom sveta, govori o uspešnom prisustvu ove umetnice, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj sceni.

"Katarina predstavlja ozbiljnog kandidata za nagradu i njena dosadašnja karijera, koja je i dalje u stalnom usponu, garantuje da njen rad ne može da ignoriše nijedan međunarodni žiri", ocenio je Erić.

Internacionalni žiri najviše klase u septembru će oceniti prijave i nominovati pet umetnika kao finaliste za "Henkel Art.Award. 2012".

Dobitnici nagrada biće objavljeni na gala ceremoniji koja će se održati u Beču na jesen ove godine.

Nagrada "Henkel Art.Award." dodeljuje se za izvanredne i inovativne radove umetnicima iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video umetnosti i instalacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: