BELEF se širi po Kalemegdanu

Beogradska Kulturna mreža i BELEF nastavljaju saradnju i ove godine, pa će tako u produkciji BKM pod nazivom „BELEF na Kališu“ biti organizovani raznovrsni besplatni događaji.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

14:20

Default images

U okviru BELEF-a 2012, koji se ove godine odvija pod sloganom "Festival festivala", nizom događaja tokom tri vikenda, od 6. do 22. jula, na prostoru Beogradske tvrđave, u rovu iza Vojnog muzeja, u programu „BELEF na Kališu“ biće održane manifestacije koje bi tokom letnjih meseci trebalo da obogate ovogodišnji BELEF.

„Želimo da tokom tradicionalno najvrelijeg meseca tokom leta u Beogradu, ponudimo svima koji ostaju u gradu, ali i gostima koji nas u tom periodu posećuju, još jedan povod da posete Kalemegdansku tvrđavu, mesto na kome se tradicionalno održavaju programi BELEF festivala. Rov iza Vojnog muzeja, dobiće sasvim novi karakter, kao prostor koji će naseliti drvene kućice, muzička bina, i bioskopsko platno, koji će svim posetiocima omogućiti da predahnu tokom šetnje i nađu spas od vrućine, a da usput uživaju u muzičkom i filmskom programu. Osnovni cilj svih programa je oživljavanje Kalemegdana kao mesta druženja Beograđana i njihovih gostiju, kao i promocija kulturnog blaga tvrđave“, saopšteno je iz Beogradske kulturne mreže.

Muzički deo programa će obuhvatiti DJ nastupe i koncerti Dejana Cukića, grupe „Negativ“, Sergeja Trifunovića, SevdahBaby, „Flamingosa“, „Nevernih beba“, a održaće se i Veče talenata, u okviru kojeg će nastupiti učesnici takmičenja „Ja imam talenat“ i „Operacija trijumf“. U okviru letnjeg bioskopa na otvorenom, biće prikazano šest filmova iz programa festivala "Sedam veličanstvenih", kao i četiri Dizajn filma, koji se prikazuju u okviru učešća Beogradske nedelje dizajna na BELEF-u. Časopis National Geografic takođe će svojim sadržajima obogatiti program na Kalemegdanu, a deo „BELEF-a na Kališu“ biće i kampanja za zaštitu životne sredine.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: