O istorijskom pamćenju u CZKD-u

Izložba fotografija spomenika u zemljama bivše Jugoslavije "Monumenti" otvara se večeras (11. jun) u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, a do 28. juna biće organizovane i debate posvećene istorijskom pamćenju, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.06.2012.

14:29

Default images

Autor fotografija Marko Krojač želeo je da pokaže kako su se razvijali koncepti identiteta u zemljama zapadnog Balkana od ranog 20. veka do danas, a posle Beograda, izložba će biti predstavljena i u Skoplju, Sarajevu, Prištini i Derventi.

Sutra, 12. juna u 18.00 sati, biće organizovana panel-diskusija "Uloga umetnosti i kulture u poimanju istorije", a učestvuju autor izložbe Marko Krojač, istoričarka umetnosti Jelena Miletić, umetnica Rena Redl, istoričarka Aleksandra Raković i predsednica organizacije Žene u crnom Staša Zajović.

U debati "Sećanje u ogledalu politike: Kako istorija doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu", u petak 22. juna učestvuju filozofi, istoričari, novinari i predstavnici nevladinih organizacija iz Sarajeva, Sarajeva, Skoplja, Rijeke, Prištine i Beograda.

Izložbu i debate organizuje nemačka organizacija Forum ZFD (Forum Ziviler Friedensdienst), Fondacija "Konrad Adenauer" i Centar za kulturnu dekontaminaciju (CZKD).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: