Pariski umetnik u Beogradu

Izložba fotografija "Igra drugog lica", koje je sačinio umetnik iz Pariza Erik Emo po narudžbini muzeja Roden i Burdel, biće otvorena u Francuskom institutu u Beogradu u utorak 12. juna u 19h.

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 10.06.2012.

13:08

Default images

Na izložbi će biti predstavljeno oko 40 fotografija natpisa muzejskih skulptura i obima koji oni zauzimaju, navedeno je u najavi organizatora.

"Okrećući predmete u rukama, Emo je otkrio njihovo drugo skriveno lice, naličje dekora i video ih iznutra. Malo po malo, zabeležio je unutrašnjost predmeta koja na snimcima predstavlja negativ skulpture", navodi se u najavi.

Izložbu organizuje Francuski institut u Parizu i u regionu je već prikazana publici u Ljubljani i Mariboru.

Erik Emo je rođen 1953. godine, živi i radi u Parizu, a do sada je izlagao i u Lionu, Briselu, Džakarti, Bazelu, Kopenhagenu, Solunu i brojnim kolektivnim izložbama širom sveta.

Njegove fotografije nalaze se u javnim zbirkama Peti Palea u Parizu, Muzeja Roden, Artoteke u Lionu i Nantu, Muzeja savremene umetnosti u Solunu, FRAC regiona Loare. Emo je dobitnik nagrade Leonardo da Vinči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: