Umetnička i naučna elita u Beogradu

Najveći regionalni Festival koji se bavi vezom nauke i umetnosti biće održan u Beogradu od 2. do 4. decembra, saopštili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.11.2011.

11:38

Default images

Na Festivalu čiji je ovogodišnji slogan "Padam na pamet" učestvovaće naučnici iz Švajcarske, Francuske, Austrije, Švedske, Estonije i Hrvatske, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će festival biti održan na četri lokacije – bivšoj Robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, galeriji Narodne banke Srbije i novom prostoru scene teatra "Bojan Stupica".

"Na 'Fantastično-naučnoj bini' u teatru 'Bojan Stupica' posetioci će moći da vide 'Švedski laser šou'. Uz pomoć ambasade Švedske stiže tim eksperata za zvuk i svetlost s Univerziteta Lund, a ova predstava izaziva ovacije publike gde god da se pojavi", navode organizatori.

Beogradska publika će imati prilike da vidi i austrijsku trupu Cirkus mer (Zirkus Meer), naučni teatar iz Estonije i Anu Bedalov iz Hrvatske koja će predstaviti "divoske balone od sapunice toliko velike da u njih može da stane čovek".

U saradnji sa Francuskim institutom na festival dolaze i naučni šou programi "Karike koje nedostaju", na čelu sa naučnim klovnom Fabiom Fabuleom, Osidijana "Ljudožderka" i radionica "Neizvodljivih eksperimenata nerešivih problema".

Učesnici iz Švajcarske će beogradskoj publici predstaviti izložbu "Fascinantni mozak", dok će jedan od najoriginalinijih izvođača eksperimentalne muzike u Švajcarskoj Flo Kaufman predstaviti svoje postavke na kojoj "usisivač i pisaća mašina postaju ozbiljni muzički instrumenti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: