Doris Pak:Projekat Beograda odličan

Predsednica Komiteta za kulturu Evropskog parlamenta Doris Pak izjavila je na nedavnoj konferenciji u Evropskom parlamentu da delegacija Beograda uporno i ozbiljno radi na kandidaturi glavnog grada Srbije za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 12.11.2011.

12:26

Default images

U saopštenju Pres službe "Beograd 2020" navedeno je da je 10. novembra održana konferencija "Budućnost projekta evropskih prestonica kulture", kojoj je prisustvovala delegacija Beograda.

Tom prilikom Pak je ocenila da projekat Srbije predstavlja odličan primer novih kandidata. Ona je na konferenciji predstavila dalje smernice razvoja projekta, počev od 2020. godine.

Predstavnici ekspertskog žirija Donuta Glondis (Poljska), Erna Henikot Šepges (Luksemburg) i prof. Johan Andreas Vizand (Nemačka) govorili su na konferenciji o zaključcima koje su doneli nakon dosadašnjeg rada, a koji se odnose na budućnost projekta.

Evropska prestonica kulture je naziv, koji dobija jedan ili nekoliko gradova u Evropskoj uniji u razdoblju od jedne godine, u toku koje dati grad odnosno gradovi predstavljaju svoj kulturni život i domete gradske kulture. Evropski komesarijat za kulturu i obrazovanje tokom leta je objavio zvanične rezultate nakon višemesečnih konsultacija u Briselu da je Beograd prvi po rejtingu za prestonicu kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: