Beogradski maraton latino plesova

Beogradski latino maraton, pod sloganom "U ritmu beogradskih reka", tokom kojeg će građani imati priliku da nauče osnovne korake, a profesionalni plesači predstaviti svoje umeće, biće održan u subotu, 27. avgusta, na platou Savskog pristaništa, najavili su organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.08.2011.

13:38

Default images

Od 16.00 do 21.00 sat, tokom polučasovnih radionica, plesni instruktori pokazivaće građanima korake nekih od najpopularnijih latino i karipskih plesova - tanga, zumbe, rumbe, sambe, salse, a nakon toga, na platou će nastupiti najbolji latino i salsa plesači.

Maraton se organizuje prvi put, a prema rečima direktora Turističke organizacije Beograda, Dejana Veselinova, njegov glavni cilj je da privuče građane da što više vremena provode na rekama.

"Uz pomoć ovog maratona, promovisaćemo ples i plesne škole, i nastojati da Beograd pozicioniramo kao plesnu destinaciju koju treba posetiti", kazao je Veselinov.

Prema rečima predsednika Plesnog saveza Beograda Dejana Baraća, ples je veoma popularan u Beogradu, o čemu svedoči i činjenica da sve više ljudi raznih uzrasta postaje član plesnih škola.

"Beograd je svojevrsni plesni centar i ima veoma razvijenu plesnu strukturu, koju ćemo nastojati da još unapredimo u narednom periodu, a ovaj maraton je početak rada na tome", rekao je Barać i pozvao sve građane da dođu i nauče osnovne korake nekog od plesova.

Kao uvod u latino maraton, u subotu će, tokom prepodneva, u okviru "Beogradizacije Beograda" biti održani časovi plesa u Knez Mihailovoj i na Tašmajdanu, na kojima će građani moći da se "zagreju" pre dolaska na Savsko pristanište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: