Za Sirmium 12,5 miliona dinara

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva u 2011.godini finansiralo je devet projakata na području Sremske Mitrovice u vrednosti 12,5 miliona dinara

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.08.2011.

20:21

Default images

Ovo je izjavio ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković prilikom posete Sremskoj Mitrovici.

Markovć je najpre obišao najvredniji arheološki lokalitet antičkog Sirmiuma, Carsku palatu, iz koje se svojevremeno upravljalo ogromnim prostranostovom, od današnje Budimpešte, pa do grčkog ostrva Krit. Carska palata, sredstvima ministarstava za kulturu i regionalni razvoj u vrednosti dva miliona evra, sada je trajno zaštićena.

Ministar Marković je obišao u Muzeju Srema i izložbu ,,Srem kroz vekove,, koja će uskoro prerasti stalnu istorijsku postavku.

Na kraju boravka u najvećem sremskom gradu, ministar Marković je kod sela Divoš obišao manastir Kuveždin, gde su nastavljeni konzervatorsko-restauratorski radovi na ikonostasu, zidnom slikarstvu, zidnoj dekoraciji i uređenju entarijera crkve Svetog Save u kompleksu manastira. U tu svrhu, Ministrastvo je izdvojilo 5,9 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: