“Bistri potoci” pozivaju na “Šumes”

Festival "Šumski susreti avangardnih pozorišnih trupa - Šumes" biće održan deseti put na planini Rudnik, u domu „Porodice bistrih potoka“, od 26. do 28. avusta.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2011.

12:57

Default images

Moto ovogodišnjeg Šumesa je "Umetnost kao obaveza sveta", najavio je danas Božidar Mandić, osnivač naše najstarije eko-umetničke komune.

Učestvovaće Sandra Sterle, Lazar Stojanović, “Dah teatar", “Mimart", “Omen tetaar", Ivan Pravdić i Olga Glišin, Milica Tomić, Jovan Ćirilov, Jelena i Milena Bogavac, Ivana Inđin i drugi.

Na ovom specifičnom festivalu uz razgovore, predstave, zajednički celodnevni život, stvara se atmosfera kvalitetnog optimizma, ističe Mandić i poručuje gostima da "ponesu ćebe, vreću za spavanje i nadu u bilo kom pravcu".

Održavanje “Šumesa” pomažu Ministarstvo za kulturu Srbije i prijatelji.

Smisao festivala je da istražuje nove estetike i novu filozofiju teatra koji mogu biti prezentovani u mikro uslovima sa entuzijazmom i posvećenošću boginji Taliji, objašnjava Mandić.

Na svakom mestu niče umetnost, ako imamo hrabrosti da stvaramo i budemo odgovorni prema umetničkom delu. Ovakva vrsta okupljanja postaje trezor za očuvanje umetnosti nasuprot poimanjima zasnovanim na populizmu, novcu i uspavljivanju širokih masa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: