"Boli glava" od programa kulture

Gradska vlast i organizatori tri najveće kulturne i turističke manifestacije u Vranju, ovoga leta su na javnoj sceni pokazali kako ne treba raditi sa parama poreskih obveznika.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

10:58

Default images

Umesto da tri najveće kulturne manifestacije, koje skupa traju 15 dana, „rašire“ preko leta kako bi ih video što veći broj građana, oni su ih „sabili“ u devet dana.

Tako će "kažnjeni" građani morati da se odreknu nekih događanja samo zbog toga što neće moći da budu u isto vreme na dva različita mesta.

Programe ovih manifestacija osmislili su kompetentni urednici i organizatori koji su bili apsolutno samostalni u svom radu“, rekao je na konferenciji za novinare Zoran Najdić, gradski ministar za kulturu.

Na istoj konferenciji je saopšteno da će poreske obveznike u Vranju ove tri manifestacije koštati nešto preko 3.000.000 dinara.

Večeras već „na programu“ je prva dilema: da li prisustvovati promociji knjige „Rečnik govora Južne Srbije“ prof. dr Momčila Zlatanovića, ili završnoj večeri najboljih filmskih animacija dece iz Hrvatske, Bugarske, Indije i Srbije.

U pešačkoj zoni, danas tačno u podne, otvoren je „Etno bazar“, čime je počela tradicionalna kulturna manifestacija „Dani Vranja“, na kojoj će pored već pomenutog predstavljanja trećeg dopunjenog izdanja knjige „Rečnik govora Južne Srbije“, u narednim danima nastupati Kemal Monteno (četvrtak), Vlatko Stefanovski, Biljana Krstić i Bistrik (petak), Masimo Savić i Vlada Divljan.

Sutra, buduće zvezde - mladi filmski animatori, organizuju projekciju najboljih ostvarenja, a u Muzej kući Bore Stankovića je veče najboljih reportaža i dokumentarnog filma Radio televizije Srbije (RTS).

Pomenimo još sledeću nedelju, kada je u Vranjskoj Banji završno veče najstarije kulturno-turističke manifestacije „Karanfil devojče“ tokom koje će biti izabrane najlepše devojke juga Srbije.

Iste večeri u Vranju nastupaju trubački orkestri Nenada Mladenovića i Ekrema Mamutovića, a potom će se, uz Veliki narodni orgestar RTS, predstaviti Ivana Tasić, Merima Njegomir, Čeda Marković i Branislav Stošić Kace i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: