Otvoren "Plato Milana Mladenovića"

Plato ispred Doma omladine u Beogradu od danas nosi ime poznatog muzičara i frontmena grupe Ekatarina velika, Milana Mladenovića, a ploču sa njegovim imenom otkrio je poslednji menadžer EKV-a Dušan Ercegovac.

Izvor: Tanjug
Foto: Beta
Foto: Beta

Zvanično otvaranje platoa finalizacija je inicijative koju je pokrenula Liberalno demokratska partija i koju je, putem raznih socijalnih mreža, podržalo oko 20.000 ljudi, rekao je šef odborničke grupe LDP u Skupštini grada Dejan Ranđić, nakon otvaranja.

"Zahvaljujem se svim građanima koji su podržali našu ideju, jer smo zajedno uspeli da napravimo nešto što će obeležavati naredni period i, nadam se, uticati na buduće generacije", kazao je Ranđić, dodajući da očekuje da plato ispred Doma omladine, pored novog imena, dobije i novi izgled.

Liberalno demokratska partija pokrenula je u martu inicijativu da se prostor ispred Doma omladine nazove po Milanu Mladenoviću, a Skupština Beograda je u junu prihvatila tu inicijativu, podržanu sa 10.000 potpisa građana.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.

U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja je potom promenila ime u Ekatarina velika, a tokom svog postojanja objavila je devet albuma, sa pesmama koje su obeležile vreme i epohu: "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...

Milan Mladenović umro je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu, a njegovom smrću, prestala je da postoji grupa EKV.

Ostalo

Počinje "ArtLink" festival

Poljska violinistkinja Agata Šimčevska, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a, pod upravom mladog dirigenta Lukaša Pohuneka iz Slovačke, otvoriće većeras "Art Link" festival u beogradskom Kolarcu.

Ostalo subota 1.10. 14:33 Komentara: 0

Sutra u Beogradu počinje manifestacija Radost Evrope

Međunarodni susret dece "Radost Evrope", koji će u Beogradu okupiti decu iz 18 evropskih zemalja, počeće sutra, 2. oktobra u 12 časova karnevalom od Trga Republike do Savskog šetališta na Kalemegdanu, gde će u 12.30 ovogodišnji susret, pod sloganom "Tesla - čista energija", zvanično biti otvoren.

Ostalo subota 1.10. 13:09 Komentara: 0

Mesec norveške kulture u Beogradu

U Srbiji danas počinje NOktobar, Mesec norveške kulture, a norveški ambasador u Beogradu Arne Sanes Bjornstad se nada da će događaji ponuđeni srpskoj publici uz podršku Ambasade naići na interesovanje i biti prilika da se građani upoznaju sa raziličitim elementima norveške kulture - od literature i muzike, do filma i kuhinje.

Ostalo subota 1.10. 10:45 Komentara: 1

Sutra se završava 50. Bitef

Izvođenjem predstave "Nad grobom glupe Europe" Sabastijana Horvata i Milana Markovića Matisa, u produkciji HNK Ivana pl. Zajca (Rijeka), i dodelom nagrada, sutra se završava 50. Bitef.

Ostalo subota 1.10. 09:26 Komentara: 0

Otvorena izložba o vojvodi Petru Bojoviću

U Velikoj galeriji Doma Vojske u Beogradu svečano je otvorena izložba „Vojvoda Petar Bojović - znamenja slave i časti" na kojoj su, u organizaciji Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, Medija centra Odbrana i Narodnog muzeja Čačak, javnosti prvi put predstavljena sva odlikovanja koja je taj veliki srpski vojvoda posedovao.

Ostalo petak 30.09. 19:29 Komentara: 4
strana 1 od 670 idi na stranu