Otvoren "Plato Milana Mladenovića"

Plato ispred Doma omladine u Beogradu od danas nosi ime poznatog muzičara i frontmena grupe Ekatarina velika, Milana Mladenovića, a ploču sa njegovim imenom otkrio je poslednji menadžer EKV-a Dušan Ercegovac.

Izvor: Tanjug
Foto: Beta
Foto: Beta

Zvanično otvaranje platoa finalizacija je inicijative koju je pokrenula Liberalno demokratska partija i koju je, putem raznih socijalnih mreža, podržalo oko 20.000 ljudi, rekao je šef odborničke grupe LDP u Skupštini grada Dejan Ranđić, nakon otvaranja.

"Zahvaljujem se svim građanima koji su podržali našu ideju, jer smo zajedno uspeli da napravimo nešto što će obeležavati naredni period i, nadam se, uticati na buduće generacije", kazao je Ranđić, dodajući da očekuje da plato ispred Doma omladine, pored novog imena, dobije i novi izgled.

Liberalno demokratska partija pokrenula je u martu inicijativu da se prostor ispred Doma omladine nazove po Milanu Mladenoviću, a Skupština Beograda je u junu prihvatila tu inicijativu, podržanu sa 10.000 potpisa građana.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.

U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja je potom promenila ime u Ekatarina velika, a tokom svog postojanja objavila je devet albuma, sa pesmama koje su obeležile vreme i epohu: "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...

Milan Mladenović umro je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu, a njegovom smrću, prestala je da postoji grupa EKV.

Ostalo

Srbija u 19. veku u očima stranaca

Kada je pre više od pola veka, kao student slavistike, došao u Beograd, jedino što je iz ovdašnje kulture poznavao norveški akademik i profesor emeritus Svejn Menesland bila su Andrićeva dela "Na Drini ćuprija" i "Travnička hronika".

Ostalo subota 22.10. 21:57 Komentara: 0

Abramović: Mnogi prijatelji su mi postali neprijatelji

Umetnica ima običaj da kaže da u njoj postoje tri Marine Abramović: Marina ratnica (koja može da izdrži svaki bol i vrišti glasnije od svih drugih), spiritualna Marina (koja može da izdrži bilo kakvo mirovanje i ćutanje duže od svih ostalih) i Marina sra*e (koja obožava slavne ličnosti, ćaska o muškarcima i tome zašto se ponekad oseća debelo i ružno).

Ostalo subota 22.10. 17:41 Komentara: 22
strana 1 od 682 idi na stranu