Patriku Šumaheru nagrada BND

Uručenjem nagrade za najboljeg predavača Patriku Šumaheru i svečanim prijemom održanim 28. maja u rezidenciji britanskog amabasadora završila se šesta Beogradska nedelja dizajna.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2011.

13:51

Default images

Šumaher je sinoć izabran glasovima publike trodnevne međunarodne konferencije pod nazivom „Budućnost na kvadrat“ koja je, u okviru nedeljne dizajna, održana od 26. do 28. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Nagradu mu je uručio osnivač i selektor Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac.

Tokom manifestacije, predstavnici kreativne industrije su sa posetiocima diskutovali o budućnosti Srbije, regiona i jugoistočne Evrope u toj oblasti.

Šumaher je partner u kompaniji „Zaha Hadid“i osnivač „AA Design Research Lab“. Studirao je filozofiju i arhitekturu u Bonu, Londonu i Štutgartu gde je i diplomirao arhitekturu 1990. godine. Predavao je na brojnim arhitektonskim školama u Britaniji, Evropi i SAD.

Tokom nedelje dizajna publici su se između ostalih predstavili španski dizajner Havijer Mariskal, nemački dizajner nameštaja Štefan Diz, norveški arhitektonski studio "Snoheta".

Osim predavanja, posetioci su mogli da pogledaju filmove, učestvuju u radionicama i vide nastupe bendova iz brojnih evropskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: