Dani turske kulture u Beogradu

Projekcijom turskog filma "Beli anđeo" Mahsuha Kirmizigula najavljena je manifestacija Dani turske kulture u Beogradu, koja će biti održana 21. i 22. maja u Domu sindikata.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.04.2011.

20:29

Default images

Ovaj turski film, autorsko delo Kirmizigula, priča o ljubavi između dvoje ljudi, porodičnim odnosima, ali i univerzalnoj temi ljubavi prema životu osvojio je nagrade na svetskim festivalima a tokom 2007. godine u Turskoj ga je videlo više od dva miliona gledalaca.

Centar za jezike Bejza uz pomoć Ambasade Turske u Beogradu, pripremio je program koji će se održavati u Domu sindikata tokom dana na štandovima i uveče u sali.

Na mini bazaru biće izloženi umetnički predmeti, demonstrirana tradicionalna tehnika slikanja na vodi-ebru, izložba fotografija o turskim gradovima, posebno Instambulu koji će biti predstavljen brojnim drugim multimedijalnim programima.

Iz Turske dolazi etno pevačica sa svojim bendom koja će održati koncert tradicionalne turske muzike, gostovaće derviši koji će izvesti pozorišnu predstavu i biće prikazan neki od turskih filmova.

Tokom manifestacije posetioci mini bazara moći će da uživaju i u kulinarskim veštinama gostiju iz Turske, koji će pripremati tipična jela svoje zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: