Blogeri B92 pomažu Japanu

U nedelju, 20. marta u 14.00 časova, u Domu omladine Beograd, održaće se akcija "1.000 ždralova za Japan", kao simbolični znak podrške narodu Japana, u njegovoj borbi sa užasnom katasrofom koja ga je zadesila.

Kultura

Izvor: Izvor: FoNet

Petak, 18.03.2011.

11:09

Default images

"Japan je zemlja, koja je pokazala veliko razumevanje i humanost prema Srbiji i njenim problemima u poslednje dve decenije i iskreno i nesebično pomagala je na mnoge načine. Došlo je vreme da uzvratimo tu ljubav i saosećanje", navodi se u pozivu građanima da učestvuju u akciji.

Blogeri sajta B92 organizovaće akciju pravljenja 1.000 papirnih ždralova, kao čin tradicionalne molitve za uspešno savladavanje prepreka i boljitak prijateljskom japanskom narodu.

"Ideja nam je da građani Srbije dođu u što većem broju i naprave ždralove od papira, koji simbolizuju nadu za život i opstanak", stoji u pozivu.

Papirni ždralovi će biti predati ambasadoru Japana Tošiju Cunozakiju, kao poruku Srbije japanskom narodu, koja žnači da smo u srcu i u mislima sa njima u teškim danima koje proživljavaju.

Uputstvo za pravljenje ždralova biće prikazano na video bimu, a tokom akcije će se emitovati prigodnu muziku iz japanske kulturne baštine.

Svoje ucešće u ovoj akciji potvrdili su glumci Gorica Popović, Aljoša Vučković, Milan Caci Mihailović i Sergej Trifunović, kostimograf i koreograf Boris Čakširan, a organizatori očekuju da veliki broj poznatih ličnosti učestvuje u ovoj akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: