Saznajte ko to "vidi umetnost"

Upoznavanje sa muzejskim stručnjacima koji su učestvovali u realizaciji izložbe "Ja VIDIM umetnost" u okviru reginalnog projekta "Jedan plus jedan: Život i ljubav", biće organizovano 22. marta u Narodnom muzeju u Beogradu, sa početkom u 10.30h.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2011.

14:40

Default images

Zainteresovani će moći da razgovaraju sa predstavnicima jedanaest ustanova koje čine Mrežu muzeja Balkana i saznaju na koji način su oni interpretirali pojmove života i ljubavi, kao i na kakav je odjek naišla ova izložba u različitim gradovima.

Događaju će prisustvovati i predstavnici Švedske organizacije Kulturno nasleđe bez granica, uz čiju pomoće je formirana pomenuta Mreža muzeja Balkana.

Izložba pod nazivom "Ja VIDIM umetnost", koja je deo regionalnog projekta "Jedan plus jedan: Život i ljubav", otvorena je 11. marta u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu. Projekat obuhvata 11 izložbi koje su istovremeno otvorene u 11 muzeja širom zapadnog Balkana.

Narodni muzej je realizovao pomenutu izložbu kao plod saradnje kustosa muzeja i učenika novobeogradskih srednjih škola na istraživanju skulptura u gradskom pejzažu i muzeju, odnosa prema gradu, životu i značenju umetničkih dela u javnom prostoru i muzejskoj zbirci.

„Ceo projekat realizovan je sa željom da Balkan predstavi kao područje bogate kulturne baštine koja prevazilazi granice, istoriju i nacionalni identitet“, saopštili su organizatori,

Postavku čine video materijal mladih autora, fotografije skulptura izloženih u gradu i odabrane skulpture iz zbirki Narodnog muzeja u Beogradu.

Izložbe u okviru projekta "Jedan plus jedan: život i ljubav" otovrene si i u Banja Luci, Đakovici, Zenici, Novom Sadu, Prištini, Sarajevu, Skadru, Skoplju, Tirani i Cetinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: