Jubilarno Sterijino pozorje otvara Predrag Ejdus

Jubilarno, 60. Sterijino pozorje otvoriće besedom dramski umetnik Predrag Ejdus 26. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, najavila je danas pres služba festivala.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

14:21

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Do 3. juna u selekciji nacionalne drame i pozorišta takmičiće se devet predstava, koje je odabrala Marina Milivojević Mađarev.

Odluku o nagradama Sterijinog pozorja u više kategorija doneće petočlani žiri. Predsednica je dugogodišnja pozorišna kritičarka Branka Krilović, i sama dobitnica nagrade Sterijinog pozorja za kritiku 2008. godine.

Članovi žirija su dramska autorka Olga Dimitrijević (pobednica na konkursu Pozorja za originalni domaći tekst za dramu "Kako je dobro videti te opet" 2014), redovni profesor na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Darko Lukić, autor, profesor i pozorišni upravnik dr Milivoje Mlađenović i dramski pisac Igor Bojović (dobitnik dve Sterijine nagrade - za komediju "Mačor u čizmama" 1995. i dramu "Izvanjac" 1996.).

U raznovrsnom pratećem programu Pozorja održavaju se i tradicionalni okrugli stolovi o predstavama, a moderatori će ove godine biti pozorišni kritičari Ana Tasić ("Politika") i Igor Burić (dobitnik Sterijine nagrade za pozorišnu kritiku "Miodrag Kujundžić" 2014).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: