Kris Ajzak inspiracija za kultni album grupe Metallica

Pevač grupe Metallica Džejms Hetfild bio je inspirisan pločom “Wicked Game” Krisa Ajzaka u vreme kada je grupa snimala kultni “The Black Album”, rekao je producent Bob Rok.

Izvor: NME

Subota, 25.04.2015.

20:23

Default images
Beta / AP

Bob Rok je producirao “The Black Album” i nedavno je izjavio kako ga je Hetfild u to vreme pitao kako da na pesmama “Nothing Else Matters” i “The Unforgiven” zvuči kao Kris Ajzak.

“Sećam se da mi je rekao ‘Bob, ja u stvari nikada nisam pevao..Samo sam urlao u mikrofon’. Onda mi je pustio Ajzakovu ploču “Wicked Game” i rekao mi je ‘Hoću ovako da zvučim na baladama sa nove ploče. Kako to da uradim?” Rekao sam mu ‘Ono što čuješ u Krisovom glasu su istančane nijanse. Njegov glas nije dupliran, nije studijski dorađivan, on zaista peva. Nema tu neke velike filozofije - moraš da pevaš, da pronađeš svoj glas’. Nakon toga smo svakodnevno vežbali. Ispostavilo se da je Džejms iz dana u dan bio sve bolji. Danas je on već veliki pevač” priseća se Bob Rok. Inače, gitarista grupe Kirk Hemet, nedavno je izjavio kako se Metallica sprema za snimanje novog albuma. Po njegovim rečima, “grupa za sada ima mnogo dobrih, novih pesama, ali da je stvaranje albuma još uvek u početnoj fazi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: